Pivovar Litovel se rozhodl patrona Irska uctít již potřetí a uvařil svůj jarní pivní speciál Litovel Patrik.
Litovel, 15. března 2016 – Den svatého Patrika, který připadá na 17. března, si lidé na celém světě připomínají zelenou barvou. To se týká nejen oblečení, ale také jídla. Pivovar Litovel se rozhodl patrona Irska uctít již potřetí a uvařil svůj jarní pivní speciál Litovel Patrik. Jednáctistupňový zelený ležák je ve vybraných podnicích v regionu už od 14. března.
Ryze přírodní nefiltrované pivo si lidé budou moci vychutnat po celé velikonoční svátky a na čepu bude až do konce března. Poprvé jej v pivovaru uvařili v roce 2014, po dlouhém vylaďování jeho specifické chuti. „Bylo pro nás důležité, aby bylo pivo ryze přírodní, a proto jeho barva a aroma vznikají přidáním pečlivě zvolených bylin. Chuť i vůni zjemňují exotické podtóny, v nichž dominují silice pomerančů a citronů. Přesný poměr ingrediencí je však naším výrobním tajemstvím,“ uvádí sládek Petr Kostelecký.
Zelené pivo se v tuzemsku neváže jen ke svatému Patrikovi, jeho obliba souvisí i s oslavou tradičních Velikonočních svátků. Přípitku na Zelený čtvrtek pivem stejné barvy neodolá téměř žádný správný pivař. „Letos jsme dobu, kdy bude pivo na čepu, po velkém zájmu z loňského roku prodloužili na sedmnáct dnů. Bude k dispozici ve vybraných hostincích v regionu, například v litovelské Záložně, U zlatého lva, v Hotelu Senimo či v Airu Baru v Olomouci,“ dodává sládek Petr Kostelecký.