Tradiční kachna s nádivkou nesmí chybět na svátečním nedělním stole. Skvělý šmrnc jí dodá světlé pivo Litovel Premium, které používáme jak pro náplň, tak při pravidelném podlévání.
Co budeme potřebovat:
Nádivku začneme připravovat tak, že na másle zpěníme nadrobno posekanou cibuli, přidáme na kostičky nakrájená játra a orestujeme je. Podlijeme pivem Litovel Premium a podusíme. Rohlíky nakrájíme na kostičky a navlhčíme pivem, přidáme vejce, petrželovou nať a šunku, pokrájenou na drobné kousky. Osolíme, opepříme a do rohlíkové směsi přidáme podušená játra. Dále očistíme kachnu od zbylého peřového stvolu a zevnitř i zvenčí ji okořeníme solí a tymiánem. Naplníme nádivkou, zašijeme nití, ještě jednou posolíme a dáme na pekáč. Poté kachnu zvolna pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů dokřupava, mezitím ji často podléváme pivem a výpekem. Počítejte s asi 4 hodinami pečení.