I letos jsme na počest svatého Martina uvařili polotmavý Svatomartinský speciál 13%, které svou chutí výborně doplní tradiční husí menu. Na čepu bude ve vybraných restauracích celý měsíc až do 30. listopadu.
Svátek svatého Martina, který připadá na 11. listopadu, má u nás dlouholetou tradici. Lidé si ho odjakživa spojují s oslavami a veselím. V minulosti se tento den využíval k podpisům důležitých smluv, konala se posvícení, nakupovalo se na výročních trzích.
Tradičním pokrmem, který v ten den nesmí na stole chybět, je pečená svatomartinská husa. Ačkoliv je svátek svatého Martina spojen spíše s vínem než zlatavým mokem, u nás v pivovaru si myslíme, že tradiční Svatomartinskou husu je třeba zapít právě pivem. Svatomartinské pivo 13% jsme nechali zrát v ležáckých sklepích celých 60 dní. Tím tento jantarově zabarvený speciál získal příjemnou intenzivní hořkost a typickou vůni. Vynikne svou harmonickou plnou chutí a krásnou bílou pěnou na povrchu.